Tuesday, January 4, 2011

.....

Sedikit cerita utk renungan bersama..

cerita kesedihannya:

"kadang kala fikiran aku macam serabut sangat dengan kisah hidup aku sekarang.Mungkin ke satu hari nanti aku akan dapat apa yang aku impikan.
Kadang2 aku rasa sedih jugak, apa yang aku usahakan xtercapai. aku redha mungkin itu bukan rezeki aku. tapi jauh disudut hati aku, aku tetap rasa sedih mana xnye ape yang aku impikan xkesampaian,..ah!!aku fadeup dgn semua ni. hidup aku rasa serabut..hidup ni perlukan modal, tp mana aku nak dapatkan modal tu..semua itu memberikan aku tekanan..
adakalanya aku tertanya2 kenapa aku??bukan ke aku dah usaha??bila??kenapa??dan kenapa aku??salahkah aku??mungkin itu persoalan yang aku fikirkan yang membuatkan otak aku celaru.
walaupun sedih dikala aku dikatakan tidak berjaya, namun aku sedih sendirian..aku tak mahu luahkan kepada kedua ibu bapaku,kerana aku xmahu mereka sedih. aku tahu mereka lagi sedih sebab mereka tentunya mengharapkan ssuatu dari ku..
xsiapa tahu tahap kesedihan aku tatkala itu, air mata mengalir semakin deras tak tersembunyi lagi. mungkinkah ada peluang lagi utk ku..mungkin ada,tapi jarak masanya agak panjang.
aku tak boleh berharap lagi pada yang satu. aku bukanlah sebaik yang disangka, aku kena berusaha berdiri ditapak kaki sendiri untuk mengorak langkah aku membina kerjaya demi kebahagiaan kedua org tua kau..semakin hari semakin meningkat usia setiap manusia,dan apa yang aku bimbangkan hati aku, sempatkah aku membahagiakan hati mereka sebelum mereka sebelum mereka memejamkan mata untuk selamanya...mungkinkah peluang itu masih milik aku??"

...............................................

kembali..

dah lama aku tak berkunjung ke blog aku ni...dah setahun berlalu blog aku ni terabai jer...
sampaikan password pun dah lupa...akhirnya dapat aku jumpa balik password aku yg dah lost ni...alhamdulillah...

tak tau nak story pe..ye la lama dah kan meninggalkan blog ni dari raya tahun 2009 hingga la raya tahun 2010 dah genap setahun..hinggalah hr ni aku muncul kembali di tahun 2011 ni...

story pasal 'genap' ni...
1. hr ni dah genap 7 bulan aku tinggalkan zaman study aku..rindu lak rasanya...kawan2 i love u n i miss u alot..
2. hr ini dah genap 3bulan 1 hr aku bergelar tunang org...aik!!dah tunang rupanya..tahts means not available g la...ala..tp kira ok la tu..kawan tetap kawan kan..kwn tp mesra pown boleh..kdg2 tak rasa pon yg aku ni dah tunang..huhu..(teruknye aku..xsedar diri rupanya aku..wahaha)..
3. hr ni dah genap 12hr aku duk umah...dengan melepak..huhu =( bored...
4. paling best thn ni genap 9 tahun aku dan dia berkenalan...
5. dan paling best lg...tahun ini genap la 8tahun kami bercintan cintun...tp dalam perhubungan itu ditolak lbh kurang dua tahun kami berpisah...tapi bertemu kembali..
6. dan tiba la masanya tahun ini genap la 2tahun kami bercinta kembali...(agak klakar n memeningkan kisah aku ni...)huhu..

itu lah dia...hidup ni yg psti akan diwarnai dengan suka dan duka dan juga dugaan...
harap selepas ni aku akan terus dengan kerjaya serta impian aku...aminn...

Wednesday, September 9, 2009

Salam Aidilfitri kawan2..


setelah lama menyepi di laman blog ni...kini seyha kembali...hehe
sory pada kawan2 yg dah menyampah bila masuk blog ni,xda pape yg berubah..
so sempena nak menyambut hari raya ni seyha nak ucapkan selamat hari raya aidilfitri buat kawan2 semua..maaf zahir dan batin dari seyha sekeluarga..ceria2 selalu...

ni utk kwn semua:

Monday, May 11, 2009

keje semakin aku fahami..tp x mengerti pada yg lain..

aku pelik kenapalah ada lagi insan yg spesis ni zaman moden ni..tp aku tak penah jmpa pun sblm ni..huhu..
em...ada hamba Allah ni wat lagi kes lama dia pada aku...tension betul...
ingatkan dah insaf la..tp kali ni aku tak tau kisah ape plak dia berdrama...aku mls nak ty dgn yg terlibat sama..perlu ker...mmg aku sangka spt tak kena tp aku bersihkan otak ni tak nak pk yg bukan2..tp hasilnya ttp sama(negetif) baik awal2 lagi dah pk buruk kan???benciiiii....
aku perhatikan je dulu..aku tgk mcm mana nnt..kalo sampai thp kesabaran aku ni berada di thp danger..danger....hbs la...mau bergegar semuanya...( nntkan gegarannya )..huh..mcm iklan konsert plak..hehe..

emmmm... :<

Monday, May 4, 2009

i need your support ( BBS )....

4hb mei 2009 :

- hari kembali lagi setelah agak lama la bercuti..(kr lama la kan 3hari utk org yg bekerja)..
kerja??? hehe..
- meeting with sv..ahhh..apa2 ntah yg aku ckp+terangkan...
- nmpak mcm yakin tp sebenarnya buat2 yakin..
bak kata k.dot " Yakinn"..ermm..(teringat lak kat si k.dot, kakak yg comel tu..miss u sis..)
- malmnya agak emosi dengan kisah diri aku yg aku rasekan seperti hepi+terharu+syg+rindu dan sebagainya termasuklah Bengang+tension..eeeee....
- mmg jodh utk kita bersama bahagia tu agak sukar dan jauh sekali wahai 'shbt'..
- baik dimata tp xmungkin di h__i.. adakah hrs sentiasa emosi aku terganggu..

- knp aku sering berkata ttg emosi lately ni..?? mungkin kwn2 yg rapat atau yg slg mengenali akan aku dan dia ('shbt'), shj yg tahu akan jwpannya...adakah mereka ini (floormate,roomate,blokmate(kaluirians), kolejmate(k5), coursemate, or upmmate)..ha..semua mate2 la...termasuk kalkulus..eh,dah merepek dah ni...
- tu je la..t banyak mengarut lak....

p/s: bbs geng i hope u all mengerti akn semua ini..plzzz..i need our support...haha...plzzzzz....(k.dot....aku rindu kamu..plzzzz.z.....zzzz....zz....(sore bergema..)...)

miss u all...

kembali setelah lama menyepi..dgn sebuah emosi..

start dari 27hb april 2009 :

tarikh ni bermula la hidup aku di fakulti (FSKTM) dengan latihan industri aku..daftar diri mcm biasa..dan ada rasa mcm g klas lab je la plak...hehe..ape pun semoga berjaya pada diri aku sendiri..huhu

28hb april 2009 :

pagi lagi dah kena punch in..aku berjaya tiba sebelum waktunya...hehe..aku dpt tugasan apa yg perlu aku buat sepanjg LI ni..wlupun kdg2 facebook je, ym la...dan sebagainya yg kurang berkenaan..hehe..
tapi ape yg x seronok+bengang time kat kolej..haruskah aku diuji dgn perkara yg amat memerlukan kesabaran yg amat tinggi begitu...
haha..'shbt'2..perlukah begitu..adakah kau xsengaja utk mengerti atau buat2 tak reti...
ahhhhh...tertekan sungguh..sbr2...sbr dan sbr...sudah lama aku sdh mengenalinya..tp hrskah aku saja yg mengalah, mana erti hormatnya..?? perlukah begitu hanya kerana sebungkus ...__...

29hb april 2009 :

lagi2 punch in...agak bosan kerana aku masih tak faham dgn tgas utk aku tu..
tp nk wat camna, tahan je rasa bosan tu...
yg best..ada tmn yg wat aku hlg bosan..
best lagi, aku dpt hlg sedikit tension sbb jmpa ngan kwn yg 'cute' gtu..hehe..
lawak lah..thanks..kau lah kwn yg best...

30hb april 2009 :

seperti biasa..tp excited sikit sbb nak balk..esokk..cuti..labour day...yuhuuuu..balik kampung...
hepi2...haha..

- cuti aku hbskan di kmpung bersama family..hah...smpai lupa kerja yg perlu aku siapkan dan fahamkan...

***jiwa sungguh emosi****

Monday, March 2, 2009

Hari ini dlm suka dan duka, penat dan letih, kelakar dan ketawa

1. ermmm..pagi2 dah letih..ape nak jadi la..kls kul 8..

2. fuh..ngantoknye..8-10 ok lagi..

3. masuk kls 10-12, baru 10.30 mata mmg dah ngntok giler..adeii..ngantok2,tapi ada gak la
catatan yg sempat ditulis..huhu

4. Habis jer, kul 12 balik kolej..makan, siap2 pegi kls lagi..ada kls 2-4,4-5..

5. Sampai kat bas, bas yang first dah penuh nak jln..

6. Maka aku ngan 2 org classmate aku naik bas yg second, so ramai la yang ikut naik..
naik punya naik, secara tak disangka TIBA-TIBA bas boleh BERGERAK sendiri tanpa
pemandu..aku tergamam, semua dak2 pompuan ni menjerit la..yg kelakar aku jer yg tak leh
nak menjerit ( aku try gak nak jerit tp xleh,hahah..)..ala2 mcm takde perasaan..hehe

7. Classmate aku duk jerit nama aku, pesal...?hehe..aku nak p tekan brek..arg dah agak ramai kat depan, suh jer la dorang tarik handbrek, tp x menjadi, bas tetap bergerak..dah sampai tgh jln
dah, nsb baik keta lain takde time tu..kalo tak. . . . . . . . . .

8. maka berlari la abg bas tu..sekali dia brek terhumban semua yg berdiri ke depan..cian depa,
mesti sakit erk..huhu

9. erm..akhirnya kami semua dalam bas berjaya juga diselamatkan oleh driver bas tu..huhu

10. Thank jugak kat dak K5 yg cuba nak berhentikan bas tu walaupun tak blh..hehe

( yg buatkan aku tergamam tu, perkara yg aku dan mmbr aku diskusikan mgu lepas terjadi betul2,ha.. tu la..moral of storynya xperlulah nak bayangkan sesuatu yg buruk berlaku,think POSITIF.. huhu..dan driver2 bas pun, ha!..kena la amik berhati2 jugak..pengajaran kat dorang tu..)

11. Kat kelas ngantok lagi..tp sikit jer..

12. kls kul 4 plak..macm2 gangguan menimpa kls ktorang...( mereka yg berkenaan tau la, pnjg
nak cite..hehe )